Hälsinglands Utbildningsförbund

Vård- och omsorgsutbildning för vuxna

Tycker du om att sätta dig in i olika människors situation och förstå deras behov och önskemål? Vill du lära dig om kropp, själ och hälsa - både för din egen skull och för människor som behöver din hjälp? Då är vår vårdutbildning med hälsoinriktning något för dig!

Utbildningen

Vårdutbildningen består av karaktärsämnen i gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram. Utbildningen, som är på gymnasie­nivå, består av ett antal kurser som du läser efter ett program eller som fristående kurser. I utbildningen ingår arbetsplats­förlagt lärande, APL, i 12 veckor. Då får du möjlighet att se olika typer av verksamheter och knyta an dina teoretiska kunskaper i den praktiska vardagen på en arbetsplats. APL genomförs i samverkan med arbetsgivare inom Vård- och omsorgscollege, VOC.

Vår utbildning är certifierad inom VOC vilket är en kvalitets­stämpel som innebär att utbildningen innehåller de krav som arbetsgivarna ställer på sina framtida medarbetare och att du som studerande vet att du har den kompetens som krävs på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.


Studiestöd

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och kostnadsfri för dig som elev. Den berättigar till studiestöd, läs mer om detta på www.csn.se. Kontakta vägledningsenheten i din kommun för vidare information och studieplanering.

Ansökan

Ansökan görs via webbansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Bifoga betygskopior på eventuellt tidigare studier. Utbildningen genomförs förutsatt att deltagarantalet fylls. Ändring av kurser kan förekomma.

Praktik i samverkan med arbetsgivare i Vård och omsorgscollege

I utbildningen ingår 12 veckors praktik där du får möjlighet att se olika typer av verksamheter och att knyta an dina teoretiska kunskaper i den praktiska vardagen på en arbetsplats. Praktiken genomförs i samverkan med arbetsgivare inom Vård och omsorgs­college (VOC).

Vårdutbildningen vid CFL är certifierad i Vård och Omsorgs­college Gävleborg vilket är en kvalitetsstämpel som innebär att utbildningen håller de krav som arbetsgivarna ställer på sina framtida medarbetare och att du som studerande vet att du har den kompetens som krävs på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Det innebär också att man i utbildningen har ett nära samarbete med olika arbetsplatser, vilket är en god möjlighet för dig att knyta kontakter redan under studietiden med din framtida arbetsgivare!


Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Rektor

Cecilia Torstensson

Tfn 010-454 10 61

Mobil 070-190 10 55

Vägledningen

Kontakta vår vägledning för mer information om utbildningen och dina möjlighter

Länkar

Kontakt
Vård- och omsorgscollege

Dokument

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund