Hälsinglands Utbildningsförbund

Studerandeservice - administration och teknikstöd

När du tagit steget och startat en utbildning på CFL Söderhamn så har du tillgång till det stöd och den service du behöver för att genomföra dina studier. Oavsett vilken nivå du läser på, om du valt distans eller studier på plats, program eller enstaka kurser, heltid eller deltid är du välkommen att ta del av vår service till studerande. Det kan vara kopiering, datorer, lokaler, böcker eller stöd från Vägledningen.

Vi är ett kvalitetsdeklarerat lärcentrum och medlemmar i NITUS Länk till annan webbplats. (Nätverket för kommunala Lärcentra). 

Frånvaroanmälan, betyg, övrig studerandeadministration

Frånvaroanmälan sker via studerandekontot i Alvis.

Lokaler

På CFL Söderhamn finns en studiemiljö som är öppen för alla. I första hand används de öppna ytorna runt om i huset till enskilda studier. Vill ni som grupp sitta mer avskilt finns ett antal bokningsbara grupprum. Om du vill ha tillgång till studielokaler utöver kontorstid, kontakta Anna Nordmark Larsson för att skriva på ett avtal och kvittera ut ett passerkort.

Datorer

Som student på CFL Söderhamn har du möjlighet att låna en dator. Det gör du av av Henrik eller Örjan vid vaktmästeriet. Du måste visa legitimation när du lånar. Som student inom Hälsinglands utbildningeförbund får du inloggningsuppgifter som du ska använda för att logga in på nätverket. Använd gärna de stationära datorerna i Mediateket vid snabbt avklarade ärenden.

Distansundervisning

Om du studerar på högskola/universitet eller Yrkeshögskola på annan ort finns det möjlighet att följa föreläsningar/seminarier via länk. Detta är en kostnadsfri service för alla kommunmedborgare. Kontaka oss för att boka.

Tentamen

Kontakta Marita Källman om du vill skriva en tenta på CFL Söderhamn men kontrollera först med ditt lärosäte att det går bra att skriva tentan här.

Extra stöd

För att alla som studerar på CFL Söderhamn ska få goda möjligheter att genomföra sina studier erbjuder vi extra stöd i olika former. Det finns tekniska hjälpmedel och speciella datorprogram för utlåning och lärare finns tillgängliga under särskilda tider för extra stöd sk stugor inom många olika ämnen. Kontakta Vägledningen eller din lärare om du känner att du behöver extra stöd. Läs mer om Extra stöd

Kopiering

Som studerande har du möjlighet att kopiera i våra kopieringsmaskiner. För att kunna kopiera måste du ha ett konto hos oss. Som elev på CFL får du automatiskt ett konto. Högskolestuderande behöver först registrera sig för att få ett konto. Antal kopior är beroende av storlek och färgval, men minst ca 200 kopior/termin är kostnadsfria. Behöver man ytterligare kopior tar man kontakt med Örjan på administrationen. Det är också hos Örjan man, för 20:-, kan köpa en tagg för att underlätta inloggningen på maskinerna. Vill man inte köpa någon tagg kan man logga in med sina kontouppgifter.

Studerandekök

I studerandeköket finns kylskåp, mikrovågsugnar och diskho som gör det möjligt att ta med egen mat.

Kontakt

Kontakt

Lokaler

Anna Nordmark Larsson

Tfn 010-454 10 84

Marita Källman

Tfn 010-454 10 82

Support teknik/datorer

Örjan Berger

Tfn 010-454 10 73

Boka videokonferens

Anna Nordmark Larsson

Tfn 010-454 10 84

Boka tentamen

Marita Källman

Tfn 010-454 10 82


Länkar

Kontakt
Alvis skolaplattform

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund