Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Talböcker och lättlästa böcker

För dig med någon form av läshinder har vi talböcker, lättlästa böcker och inlästa läromedel.

Talböcker

Du kan få ett konto på Legimus hos MTMlänk till annan webbplats (Myndigheten för tillgängliga medier) vilket innebär att du själv kan ladda ner böcker direkt till din egna telefonen eller datorn. Du får tillgång till MTMs katalog Legimus som innehåller ca 100 000 böcker på fler än 50 olika språk.

Kom in till biblioteket så berättar vi mer. Kontot får du genom personalen på biblioteket. Skriv gärna ut och fyll i avtalet, du hittar det i högerspalten.

Kolla på en film om Legimus och om att läsa talböckerlänk till annan webbplats

Appen Legimus - lyssna på mobilen

Legimus finns som app för både Iphone/Ipad och Android.
Läs mer härlänk till annan webbplats

Se vilka böcker som är nya i Legimuslänk till annan webbplats
Se vilka böcker som laddats ner mest just nulänk till annan webbplats

Vill du ha hjälp? Prata med Denise i Mediateket!

Inläst litteratur

Vi erbjuder flera läromedel som är anpassade för studenter med läshinder. Talböckerna finns att låna i Mediateket. Kontakta bibliotekarien om du vill låna och om du har frågor om inlästa läromedel.

Mp3

En del böcker som är relevanta för studerande inom vård går att lyssna på direkt eller ladda ner som mp3 från Sanomas hemsidalänk till annan webbplats

Låna från Helgebiblioteken

Det finns många talböcker, ljudböcker, e-böcker och e-ljudböcker vid sidan av ”vanliga” böcker att låna via http://www.helgebiblioteken.selänk till annan webbplats. På ditt lokala folkbibliotek kan personalen hjälpa dig!

Tekniska hjälpmedel

Det finns en rad datorprogram och andra tekniska hjälpmedel att låna för dig som har ett särskilt behov av det. Kontakta din lärare eller Vägledningen om du känner att du behöver extra stöd.

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund