Hälsinglands Utbildningsförbund

Validering

Inom komvux kan Du som elev få dina kunskaper och din kompetens validerade. Validering innebär en strukturerad bedömning och värdering av kunskaper och kompetenser som Du fått genom till exempel studier eller samhällsliv och arbetsliv. Validering får ske inom ramen för alla kurser vi erbjuder och ska utgå från dina förutsättningar och behov.

Efter en validering har Du möjlighet att få en skriftlig dokumentation över dina kunskaper och kompetenser, men valideringen i sig leder inte till betyg. För att Du ska kunna få betyg måste Du genomgå en prövning, det vill säga få dina kunskaper bedömda i förhållande till kunskapskraven i kursplanen genom exempelvis prov.

Här Pdf, 123.6 kB, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om valideringsprocessen.

 

Vid frågor, kontakta vår Studie och yrkesvägledare:

Katarina Bylin

Tfn 010-454 12 24

Mobil 073-275 35 77

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund