Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Lärcentrafilial i Arbrå invigd

Nu kan du som bor i eller i närheten av Arbrå plugga din högskole-/yrkeshögskoleutbildning på hemmaplan! De fina lokalerna på Arbrå bibliotek är nu invigda och klara.

Ordförande klipper band

Från vänster: Förbundschef Thomas Winqvist, förbundets ordförande Åsa Äng Eriksson (M), kulturnämndens ordförande Oskar Myrberg (BP) och kulturchef Helén Blomqvist.

Högre studier på hemmaplan

Vi vill möjliggöra för studerande att få tillgång till en attraktiv studiemiljö i närområdet. Detta för att försöka sänka tröskeln till högre studier.

Arbrå Lärcentra är ett samarbete mellan CFL Bollnäs och biblioteket i Arbrå och invigdes genom att direktionens ordförande och kulturnämndens ordförande klippte bandet.

- Mycket glädjande att den äntligen kommer i gång. Denna satsning i Arbrå möjliggör för fler att studera, möta kompetensförsörjningsbehovet i området och höja utbildningsnivån, säger direktionens ordförande Åsa Äng Eriksson (M).

Välutrustade lokaler

Här finns två bokningsbara, datorutrustade grupprum med whiteboards för mindre grupper eller enskilt.

Lokalerna har konferensutrustning med mikrofoner, högtalare, kamera och en stor portabel monitor för seminarium/föreläsningar. Både kopierings- och utskriftsmöjligheter kommer att finnas för de studerande. I lokalerna finns även minikylskåp och mikrovågsugn. Och det kanske viktigaste för goda studiemöjligheter: kaffebryggare.

Anders Danielsson Lans, rektor CFL Bollnäs tillsammans med bibliotekschef Peter Hirseland

Anders Danielsson Lans, rektor CFL Bollnäs tillsammans med bibliotekschef Peter Hirseland

Satsningen i Arbrå är ett samarbete mellan Hälsinglands Utbildningsförbund och Bollnäs kommun, Biblioteket. Statsbidrag från Skolverket har gjort detta möjligt.

CFL Bollnäs kommer att ha personal på plats i inledningsfasen, men det är bibliotekts personal du som studerande kommer att träffa mest.

Välkommen till Arbrå Lärcentra!

 

Frågestund med utbildningssamordnare Lena Baleus (i rosa)

Frågestund där utbildningssamordnare Lena Baleus berättade om de statliga projektpengarna och betydelsen av ett lärcentra för högre studier.

Kontakt

Kontakt

Arbrå Lärcentra

Besöksadress:

Arbrå bibliotek, Forum

Storgatan 31
821 60 Bollnäs

CFL Bollnäs

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 12 40

E-post

Studerandeservice

Lars Ferneryd

Tfn 010-454 11 07

Mobil 070-631 69 51

 

Frågor satsningen:

Ordförande

Åsa Äng Eriksson (M)

Mobil 073-047 61 17

Utbildningssamordnare
Lena Baleus 

Tfn 010-454 11 48
Mobil 072-217 74 13

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund