Hälsinglands Utbildningsförbund

Studerandeservice på CFL, ditt lokala lärcentrum

Det här kan du få hjälp med

Grupprum och digitala möten

Om du studerar på distans finns det möjlighet att följa föreläsningar/seminarier via digitala möten.

Du kan även boka grupprum/studierum i mån av tillgänglighet. Kontakta Marita Källman för bokning av grupprum och/eller digitala möten.

Vid behov kan du få tillgång till CFLs lokaler på kvällar och helger genom att låna ett passerkort.

Öppna Studerandemiljön

I Öppna Studerandemiljön finns tillgång till kopieringsapparat, datorer och skrivare.

Där finns också studieplatser i olika utföranden.

Datorer

Bärbara datorer lånas ut i mån av tillgång av Henrik Jonsson mot uppvisande av legitimation. För att nyttja datorer och möjlighet att skriva ut, måste du registrera dig för att få ett konto. Registrering kan göras i receptionen och på administrationen. Det finns även stationära datorer att nyttja vid tex utskrift av dokument.

Kök
I studerandeköket finns möjlighet till självhushåll (micro, kylskåp och annan utrustning).

Vägledningen
Vägledningen hjälper dig med frågor kring studiemedel, kursval och utbildningsinriktningar. Kontakta Anna Kleemair eller Jeanette Österman.

Tentamen
Kontakta Marita Källman om du vill skriva en tentamen, men kontrollera först med ditt lärosäte att det går bra att skriva tentan här.

OBS! Vissa lärosäten har att du måste kontrollera med Marita Källman först att det går att skriva tentamen det datumet som det gäller.

Frågor & svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med tillhörande svar för att du enkelt ska kunna hitta den information du söker. Har du andra frågor eller vill ha mer information om något kontakta oss på Tfn: 010-454 12 80 eller via e-post: cfl@hufb.se

Hur ansöker jag?
Alla högskoleutbildningar ansöker du till online från studera.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad menas med distansutbildning?
Utbildningen ges med någon form av distansöverbryggande teknik. t.ex. videokonferens, Adobe Connect eller att föreläsaren kommer till lärcentret vid olika tillfällen. Det kan också innefatta att studenten åker till Högskolan vid något/några tillfällen per termin. Det finns också rena webbkurser som uteslutande ges via datorn. Ofta förekommer kombinationer av dessa varianter vid distansutbildningar.

Är utbildningen CSN berättigad?
Samtliga högskoleutbildningar är CSN berättigad. Vissa krav på utbildningens längd, studentens ålder och inkomst finns. Titta på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att läsa mer om vad som gäller för just dig.

Vilka utbildningar kan man läsa hos er?
Vi har kurser och utbildningar från de flesta högskolor/universitet i Sverige. De allra flesta är distansbaserade men även studenter som läser campusbaserade kurser finns hos oss. En del åker till föreläsningen på högskolan men vistas hos oss övrig studietid.

Vad är skillnaden mellan kurser och program?
Ett program är en hel utbildning på vanligen 3-4 år, som leder till en examen, t.ex. sjuksköterska, socionom, grundskolelärare. Programmen består av många kurser, t.ex. matematik, språk, psykologi etc. Det går naturligtvis att läsa endast kurser om man vill.

Vilka skolor samarbetar ni med?
Vi har inget avtal med någon specifik högskola. Studenterna hos oss läser på många olika skolor i Sverige.

Kostar utbildningen något?
Utbildningarna är kosnadsfria, gäller alla högskole/universitet utbildningar man läser via oss. Det som kan tillkomma för studenten är förstås ev. kurslitteratur.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

Verksamhets­utvecklare högskola och forskning

Ann-Sofie Gustafsson

Tfn 010-454 10 63

Boka studierum

Marita Källman

Tfn 010-454 10 82

Tentamen

E-post

Högskolefrågor

Anna Nordmark Larsson

Tfn 010-454 10 84

Teknik och konferensstöd

Örjan Berger

Tfn 010-454 10 73

Henrik Jonsson

Tfn 010 454 10 86

Vägledningen

Anna Kleemair

Tfn 010-454 10 59

Jeanette Osterman

Tfn 010-454 10 64


Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund