Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Lärcentra för högskolestudier

Du vet väl om att det finns tusentals utbildningar att studera på distans.

Vi är ingen högskola, men hos oss kan du läsa mot andra högskolor samt lokalt förlagda högskoleprogram via lärcentra. Vi gillar utbildning på distans helt enkelt!

Högre utbildning. Här. Där vi bor.

Visste du att det finns hundratals utbildningar som väntar på dig, utan att du behöver flytta?

Hos oss kan du, tillsammans med andra studenter, nyttja våra
lokaler och teknisk utrustning för seminarier, föreläsningar, att
skriva tentamen och naturligtvis för helt vanligt vardagsplugg också. Självklart över en kopp kaffe, eller två.

Förutom alla distansutbildningar som finns att söka, har högskolar och yrkeshögskolor placerat lokala studiegrupper hos våra lärcentra.

Bland yrkeshögskoleutbildningar som har studiegrupper hos oss finns bland annat handläggare byggnadsnämd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., miljösamordnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., logistiker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och drifttekniker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (dessa två senare söker du med studieort Gävle, men sitter i Söderhamn).

Utbildningarna är placerade här med tanke på behovet som finns både lokalt och regionalt.

Utbudet av distansutbildningar är enormt stort och brett, där du kan läsa allt från affärsutvecklare inom besöksnäring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till upphandlare/inköpare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Steget till högre utbildning behöver inte vara längre än så.

Nyheter

 • Bristyrken i Gävleborg 2023


  Bollnäs, Nordanstig, Söderhamn
  Region Gävleborg har sammanställt en lista över prioriterade bristyrken i Gävleborgs län 2023.
 • Ordförande klipper band

  Lärcentrafilial i Arbrå invigd


  Bollnäs
  Nu kan du som bor i eller i närheten av Arbrå plugga din högskole-/yrkeshögskoleutbildning på hemmaplan! De fina lokalerna på Arbrå bibliotek är nu invigda och klara.
 • Bildbeskrivning

  Koordinerad kraftsamling


  Bollnäs, Nordanstig, Söderhamn
  Häng med på en digital dialog om hur vi tillsammans kan skapa bättre förutsättningar för högre utbildning i våra regioner, 14 juni.

Lärcentra

Hos oss kan du studera de flesta utbildningar som högskolor och universitet lägger ut på distans. Du kan bo kvar i Hälsingland och samtidigt studera på högskolenivå, på hemmaplan! Att läsa på högskolenivå här innebär att du är inskriven på ett universitet eller högskola, t ex Högskolan i Gävle, men att du bedriver studierna lokalt. Du får tillgång till lokaler med datorer, skrivare och god uppkoppling.

Att läsa på distans kan vara ett bra alternativ för dig som inte har möjlighet eller tid att ta dig till högskola/universitet eller som vill läsa vid sidan om arbetet.

Sätten att studera på är många. En del föreläsningar ges via videokonferenser, andra hålls på plats. Utbudet av kurser och program från högskolor och universitet är stort. Även utbudet av rena distansutbildningar.

Är intresset tillräckligt stort kan även utbildningar som normalt bara ges på plats på universitetet arrangeras hos oss. Det finns fler möjligheter än du tror.

Lokala högskoleprogram

Två högskoleprogram och två kurser ges i samarbete med Högskolan i Gävle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sjuksköterskeprogrammet och Socionomprogrammet har egna ansökningskoder för dig som vill studera på distans via oss.

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

Ett arbete som direkt påverkar andra människors liv och hälsa. Det är bland det mest ansvarsfulla, men samtidigt också mest givande, jobb du kan ha.

Sjuksköterskeprogrammets egna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Socionomprogrammet 210 hp

Det finns faser i livet som är svåra att hantera på egen hand. Med rätt stöd från en medmänniska som både har professionell kompetens och empatisk förmåga, kan den som befinner sig i en utsatt situation ta sig tillbaka till ett liv som kanske till och med är bättre än det som var förut.

Socionomprogrammets egna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lärcentrapersonal

Välkommen till oss!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund