Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Vård- och omsorgs­programmet

Tycker du som vi, att det är intressant med kropp, själ och hälsa, då är Vård- och omsorgsprogrammet något för dig.

Nyhet

PT/Hälsocoach

Hösten 2022 har elever som börjar på VO möjlighet att bli PT/hälsocoach. Den internationella organisationen Europeactive har tilldelat VO/Torsberg rätt att utbilda och eleverna certifieras genom en jury. Eleverna har alltså möjlighet att under sin gymnasietid skaffa sig en utbildning som ger ökad förståelse och kompetens att påverka sin egen och andras hälsa.

Körkort

Du som går ut med en yrkesexamen på VO samt tagit körkort under gymnasietiden kan få körkortsbidrag/stipendium från kommunen. Du som är skriven i Bollnäs eller Ovanåker kommun har rätt till bidrag, en summa på max 15 000 kr.

Anställning 6 månader

Elever med yrkesexamen och VO-collegediplom och goda referenser, erbjuds en 6-månaders anställning inom någon verksamhet i VO-college Bollnäs-Ovanåker.

Utbildningen

Vill du vara värdefull i andra människors liv och är intresserad av hur människor fungerar? Vill du veta mer om kroppens uppbyggnad och sjukdomar och är intresserad av psykisk hälsa och ohälsa? Vill du lära dig mer om ADHD, Autism och andra funktionsvariationer?

På vård- och omsorgsprogrammet läser du bland annat kurser i anatomi/fysiologi, psykologi, psykiatri, funktionsförmåga, sjukvård och hälsa. I undervisningen varvar vi teori och praktiska moment. På VO övar du på att vårda, stötta och aktivera människor med olika behov. Våra arbetssätt gör att du får utveckla din sociala kompetens och samarbetsförmåga. Du läser också kärnämneskurser som till exempel matte, svenska och samhällskunskap. I utbildningen ingår APL/praktik 5 veckor varje läsår.

Vi har schemabrytande aktiviteter där vi fördjupar kunskaper och engagemang i viktiga aktuella frågor i samhället och för ungdomar. Vi samarbetar med Bygg- och anläggningsprogrammet och ungdomsmottagningen genom att anordna temadagar om relationer och sex och samlevnad samt humanitära arrangemang som Musikhjälpen.

Högskolestudier eller arbete direkt?

Efter dina tre år på gymnasiet kan du gå ut i arbete eller studera vidare. Valmöjligheterna är många. Med din yrkesexamen kan du direkt arbeta inom äldreomsorg, handikappomsorg, psykiatri eller inom sjukvård. Du kan studera vidare, exempelvis till sjuksköterska, barnmorska, polis, sjukgymnast eller socionom, men även andra yrken. Om du har tankar på att plugga vidare kan du välja högskoleförberedande kurser inom det individiuella valet.

Vård- och omsorgsprogrammet på Torsbergsgymnasiet är ett certifierat Vård- och omsorgscollege, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med arbetsmarknaden och du får en utbildning med hög kvalitet, samt diplom.

Höjdpunkter

Kolla in @vardtorsbergsgymnasiet Länk till annan webbplats. Länk till vår insta på Instagram för att se några av våra höjdpunkter.

Bra att veta

Du är välkommen att hälsa på hos oss. Till exempel elev för en dag. Länk till Torsbergselev för en dag Länk till annan webbplats..

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Programsamordnare

Hillevi Sjöberg

Tfn 010-454 13 22

SYV

Inger Abrahamsson

Tfn 010-454 13 29

Rektor

Fredrik Olofsson

Tfn 010-454 11 66

Mobil 070-227 91 57

Länkar

Kontakt
Vård- och omsorgscollege

Timplaner

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund