Hälsinglands Utbildningsförbund
Toppbild

Samhällsvetenskaps­programmet

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskaper kopplade till verkliga livet. Här studerar du samhället ur ett socialt, politiskt, kulturellt, historiskt och globalt perspektiv. Samhällsvetenskapsprogrammet gör dig på många sätt väl förberedd för vidare studier på högskola och universitet.

Vill du ha koll på läget?

Sök Samhällsvetenskapsprogrammet och förena nytta med nöje!

Tycker du om att arbeta kreativt, hitta lösningar och utvecklas tillsammans med andra människor har du hittat rätt om du väljer Samhällsvetenskapsprogrammet.

Världen och framtiden kommer till dig!

Du får djupa kunskaper om världen genom att studera globalisering, internationella relationer och hållbar utveckling.
Väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet ökar möjligheterna att i framtiden studera och arbeta utomlands eftersom du läser 200 poäng språk.

Programmet har tre inrikningar:

Samhällsvetenskap

Du får bredda, fördjupa och tolka din förståelse av samhälls­frågor. Inriktningen ska ge kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor.

Här får du möjlighet att reflektera, analysera, kommunicera och diskutera. Det kan t ex handla om etik och moralfrågor, miljöfrågor, religion och historiska jämförelser. Vi jobbar tillsammans och använder olika arbetsformer.

Medier, information och kommunikation

I den här inriktningen får du bland annat fördjupa dig inom journalistik, reklam och information. Här får du lära dig mer om mediernas roll i samhället och hur man kan använda medie­teknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt.

Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt med de olika medie­formerna, t.ex. fotografering, journalistik, skoltidningsarbete, reklam- och filmproduktion.

Musik

Gillar du att sjunga och spela instrument? Kombinera dina programgemensamma ämnen med musikinriktning.

Kontakt

Kontakt

Staffangymnasiet

Norrtullsgatan 3
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 11 20

Epost

Programansvarig

Catharina Norgren

Tfn 073-065 07 15

Studie- och yrkesvägledare

Maha Persson

Högskole­förberedande

program

Tfn 010-454 12 85

Mobil 070-241 93 86

Rektor

Ann-Charlotte Låks

Tfn 010-454 13 12

Mobil 070-617 57 16

Länkar

Kontakt

Poängplaner

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund