Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vi utvecklas tillsammans

Höghammargymnasiet får årligen besök av idrottsvetare från Högskolan i Gävle för ett ömsesidigt och bredare lärande.

Bildbeskrivning

Balanserande från vänster: Eva Sundqvist, Johanna Hedberg, Tove Karlsson och Emmy Hageleit.

Anpassad fysisk aktivetet

Idag var idrottslektionerna för Höghammar­gymnasiets elever lite annorlunda. En grupp högskole­studeranden från idrottsvetenskapliga programmet vid Högskolan i Gävle var på besök. De auskulterade - alltså lyssnade och iaktog hur idrottslektionerna fungerade på skolan. Nästa vecka kommer de tillbaka för att leda lektionerna själva.

Emmy Hageleit är en av idrottsvetarna som läser Anpassad fysisk aktivitet och hon menar att Höghammar­gymnasiet är det perfekta stället att använda teori i praktiken.

Dagens idrottslektioner var roliga och intressanta för både idrottsvetare och idrottseleverna.

- När vi leder lektionerna nästa vecka kanske det blir lite friidrott, säger Johanna Hedberg, som gillar de fina förutsättningarna Höghammarhallen bjuder på.

Cirkelträning

Hög kvalitet

- Idrottsverksamheten på Höghammargymnasiet är känd för hög kvalitet och sina goda idrottsliga förebilder, säger Sven Blomqvist, lektor vid idrottsvetenskapliga programmet på Högskolan i Gävle.

Han imponeras av hur bra idrottslärarna anpassar aktiviteten efter elevernas behov och möjligheter. Något han hoppas och tror att idrottsvetarna tar med sig från besöken.

Själva kursen handlar om att få alla människor i rörelse, oavsett vilken grupp det handlar om; äldre, skadade eller med någon funktionsvariation. Just de här dagarna brukar rankas högt av idrottsvetarna när de utvärderar sin utbildning.

- Det är så roligt eftersom vi får träffa så många olika personligheter, berättade Oliwia Knutar.

En av Höghammareleverna som deltog var Tove Karlsson som mer än gärna tog ett extra varv runt banan för att visa sina kvaliteter för idrottsvetarna.

- Det är roligt att springa och visa vad man kan, konstaterade Tove med andan i halsgropen.

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Idrottslärare

Eva Sundqvist

Tfn 072-531 99 50

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund