Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Fina prestationer

Våra idrottare från Höghammargymnasiet svarade för fina prestationer under Special Olympics Invitational Games 2020 i Åre/Östersund.

Bildbeskrivning

Uttagningstävling

Special Olympics Invitational Games 2020 i Åre/Östersund är en för-/uttagningstävling inför Special Olympics World Games 2021. Idrottselever från Höghammargymnasiet deltog i innebandy och alpina grenar.

- En självklarhet för oss att delta, säger Anders Olsson, en av tränarna på Idrottsgymnasiet. Han hoppas att arrangörsbiten blir klar inför 2021 och att eleverna även får delta i själva World Games.

- Fantastiska prestationer av våra elever, summerar rektor Mattias Åhlund som ansvarar för Individuella programmet och idrottsutbildningarna.

Alpint

Willhelm Ullmark och Moa Liljeborg som till vardags läser Individuella programmet på Höghammargymnasiet deltog i de alpina grenarna med fina resultat.

"Wille" kammade hem hela två bronsmedaljer (slalom och Super G) medan Moa tog en fin tredjeplats (storslalom) och fick en bronsmedalj runt halsen. Mycket bra kämpat av båda två i pisten!  

Innebandy

Idrottsgymnasiet ställde upp med två lag, IG Blå och IG Svart. Efter divisioneringen hamnade lag blå i division B medan lag svart spelade i division C. Blåa laget vann guld och svarta laget silver i respektive divison.

- Roligt att spela och vinna en stor turnering, säger Emil Sundberg, kapten i det blå laget som till vardags pluggar programmet för Hotell, restaurang och bageri.

Han får medhåll av kaptenen i lag svart, Walle Wallström Zetterman, backen som verkligen gillade invigningscermonin.

- Häftigt med en sån här stor turnering med så många idrottare, konstaterar Walle som fick möta långväga motståndare från både Spanien och Belgien.

Under dagen utvärderade de helgen och på plussidan lyftes bra pepp, stöttning och god sammanhållning upp. Eleverna tog bra hand om varandra. Bra jobbat!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund