Hälsinglands Utbildningsförbund
meny
Fitness Assistant

En världsunik händelse!

Onsdag 15 mars hade vi en världsunik händelse i Höghammar­hallen i Bollnäs. För första gången fick deltagare med intellektuell funktionsnedsättning erhålla certifiering som Fitness Assistant av EuropeActive.

Certifierade elever

Att börja med våra egna elever på Höghammargymnasiet är en självklarhet, men vi ser med glädje att utbildningsmaterialet sprids runt om i landet.
Utbildningen kan även leda fram till en certifierad yrkestitel, Fitness Assistant, med europastandard EQF2, satt av EuropeActive. En yrkestitel som några av våra nuvarande och tidigare elever nu har uppnått.

Till publikens jubel delade Julian Berriman (Director of Professional Standards Committee för EuropeActive) ut Fitness Assistant-certifikaten till våra stolta deltagare - både nuvarande och tidigare elever från Höghammargymnasiet samt Hudiksvalls kommun.

De certifierade deltagarna har därmed blivit behöriga att assistera tränare/ledare i planering, administrering och genomförande av individ- och gruppträning.

Som en del av projektet har även en handledarkurs för stödpersoner tagits fram, som kommer att fungera som mentorer till målgruppen.

Sidan uppdaterades av lucas.lund@hufb.se