Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Fitness Assistant-certifierade!

Under onsdagen certifierades Höghammargymnasiets första elever som Fitness Assistant under högtidliga former i Höghammarhallen. Ett unikt ögonblick.

Bildbeskrivning

Första i världen

Inom projektet Fitness Assistant har vi utbildat och slutligen certifierat elever som assisterande personlig tränare, Fitness Assistant. Det unika med den här satsningen är att våra elever är de första med intellektuell funktionsnedsättning i världen som certifierats enligt europastandard av branschorganisationen EuropeActive.

Målgruppsanpassad utbildning

Fitness Assistant är en helt unik bildbaserad hälsoutbildning framtagen med stöd från Allmänna Arvsfonden i ett samarbete Hälsinglands Utbildningsförbund, EuropeActive, Parasport Gävleborg, FUB, Högskolan i Gävle, Hudiksvalls kommun och Bollnäs Friidrott.

Det handlar om en grundläggande hälsoutbildning som syftar till att deltagaren ska utveckla sin egen hälsa. Ett övergripande mål är att skapa förutsättningar för en god folkhälsa för alla. Att börja med våra egna elever på Höghammargymnasiet är en självklarhet, men vi ser med glädje att utbildningsmaterialet sprids runt om i landet.
Utbildningen kan även leda fram till en certifierad yrkestitel, Fitness Assistant, med europastandard EQF2, satt av EuropeActive. En yrkestitel som några av våra nuvarande och tidigare elever nu har uppnått.

Certifiering

Onsdag 15 mars hade vi en världsunik händelse i Höghammar­hallen i Bollnäs. För första gången fick deltagare med intellektuell funktionsnedsättning erhålla certifiering som Fitness Assistant av EuropeActive.

Till publikens jubel delade (Director of Professional Standards Committee för EuropeActive) ut Fitness Assistant-certifikaten till våra stolta deltagare - både nuvarande och tidigare elever från Höghammargymnasiet samt Hudiksvalls kommun. Stort grattis, säger vi från Hälsinglands Utbildningsförbund!

De certifierade deltagarna har därmed blivit behöriga att assistera tränare/ledare i planering, administrering och genomförande av individ- och gruppträning.

Som en del av projektet har även en handledarkurs för stödpersoner tagits fram, som kommer att fungera som mentorer till målgruppen.

 

Läs mer om projektet Fitness Assistant här

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund