Hälsinglands Utbildningsförbund

Personalen har ordet

Personal på våra gymnasieskolor och vuxenutbildningar delar med sig av sina tankar och hur vardagen i skolan ser ut.

 • Inte ångrat mig en sekund

  Profilbild
  Sofia jobbar som musiklärare vid Estetiska programmet på Staffangymnasiet och trivs mycket bra med sitt härliga arbetslag och att både möta och se sina elever växa.
 • Slumpen gav henne jobb

  Profilbild
  - Jag brukar säga att jag hamnade här på ett bananskal 1998, säger Susanne Thunell som jobbar administratör på CFL Nordanstig.
 • Spindeln i nätet

  Profilbild
  Ingegerd Ström är administratör på CFL Nordanstig i Bergsjö. Som sådan är hon spindeln i nätet som ska kunna det mesta när det gäller administration, rapportering och ekonomi. Och allt annat.
 • Den roligaste arbetsplatsen!

  Profilbild
  I över 20 år har Kerstin Lindström varit lärare. Hon utbildade sig ”sent” i livet och har tidigare arbetat inom vården och på kontor. – Det har jag nytta av idag också, säger Kerstin som är lärare vid CFL Nordanstig.
 • Visar nya vägar och utmaningar

  Profilbild
  De stöttar elever, uppmuntrar och utvidgar deras medvetenhet vad gäller studie- och yrkesval och visar på nya vägar. - Det är fantastiskt roligt och väldigt brett, konstaterar Gunilla Englin och Katarina Bylin, studie- och yrkesvägledare vid CFL Nordanstig i Bergsjö.
 • Vill arbeta med andra kulturer

  Profilbild
  Hon är förskolläraren som sadlade om till grundskollärare, och därefter till SFI-lärare. - Jag har länge haft en dröm att arbeta med elever från andra länder och kulturer, säger Linda Östberg har arbetar som SFI-lärare vid CFL Nordanstig i Bergsjö.
 • Mina lärare är mina arbetskamrater

  Profilbild
  Revisorn Isak flydde sitt krigshärjade hemland och klarade SFI på rekordtid. Nu jobbar han som språkstödjare vid CFL Nordanstig. Yrket har gett mersmak och nu vill han vidareutbilda sig till mattelärare. - Idag är mina lärare mina arbetskamrater, säger Isak.
 • Se ungdomarnas behov

  Profilbild
  Margareta Englund eller Meta som hon kallas på jobbet, arbetar som lärare och programsamordnare på Torsbergsgymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet. - Mat är hantverk, konstaterar den engagerade läraren.
 • Tror på utveckling och vill utmana gränser

  Profilbild
  Camilla Lucchesi är lärare på Yrkeshögskoleutbildningen Kulturkommunikatör vid CFL Bollnäs. Hon var en av dem som var med och utformade utbildningsplanen redan 2008. Sedan 2012 har utbildningen funnits. - Jag tror på utveckling och vill utmana gränser.
 • Händer ständigt nya saker

  Profilbild
  Hon är fritidsledaren som arbetade med ungdomar och fortsatte med det då hon utbildade sig till lärare. Anna-Carin Dahlin har arbetat som lärare sedan 1994. Större delen har hon varit på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.
 • Har alltid gillat utmaningar

  Profilbild
  Anna Hägglund är lärare i ekonomi och idrott & hälsa vid Staffangymnasiet i Söderhamn; kanske en liten udda kombination. Men inte för Anna. Hon gillar att ha många ”järn i elden”.
 • Vi har en härlig atmosfär

  Profilbild
  Ulla Stålberg är administratör på CFL Bollnäs, Heden, och i första hand för Yrkes­högskolan. Hon gillar sitt jobb och mötet med många olika människor. - Det är en härlig atmosfär här både mellan de studerande och i personalgruppen.
 • Ungdomar ger energiboost

  Profilbild
  Säg Mats Olsson på Staffangymnasiet och få vet vem man talar om, men säg "Otto" och alla vet vem det är. Otto är lärare i idrott med ansvar för fördjupning, fysträning och teori samt biologi och bioteknik och har arbetat som lärare här sedan 1992.
  - Ungdomar ger mig energiboost. Det är ingen klyscha utan alldeles sant.

 • Inte ångrat en dag

  Profilbild
  Annica Tengvall är hushållslärare, restauranglärare och lärare inom hotell och turism. Hon har varit lärare i större delen av sitt liv. - Jag har inte ångrat mig en enda dag, säger hon.
 • Måste vara lyhörd

  Profilbild
  För ca 20 år sedan träffade Marianne Näslund en elev med speciella behov som väckte hennes intresse att vidareutbilda sig. - Jag blev nyfiken och ville veta mer. Det var starten till att mellanstadieläraren utbildade sig till specialpedagog; inriktning särskola.
 • Ger eleverna den undervisning de har rätt till

  Profilbild
  Hon möter elever som törstar efter kunskap. - Jag ska ge den undervisning som eleverna har rätt till, säger Marie Barton som är lärare på IM i Bergsjö.
 • Trillade dit som lärare

  Profilbild
  Pappa, syrran och brorsan är lärare; Fredrik Lindh i Bergsjö hade inte tänkt sig den yrkesbanan. - Jag trillade dit och nu tycker jag det är fantastiskt!
 • Här finns flexibilitet

  Profilbild
  Erica Backlund är vårdlärare vid CFL Nordanstig. Hon uppskattar den flexibilitet som finns på skolan. - Det sitter i väggarna. Här hjälper vi alltid varandra.
 • Är elevernas coach

  Profilbild
  Hon ser sig som en friidrottstränare som ska coacha eleverna fram till målet - att bli examinerade med ett IB Diploma i handen. Margaretta Eriksson är IB-koordinator och lärare på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.
 • Vårdlärare är en kombination av drömyrken

  Profilbild
  En riktigt bra dag på jobbet är alla elever på plats, upplägget av lektioner är bra, alla deltar i diskussioner och reflekterar och naturligtvis att vårdläraren Ingela Rudberg har tid att äta lunch.
 • Inte ångrat mig en dag

  Profilbild
  - Det är fantastiskt att undervisa motiverade vuxna elever, säger SFI- och försteläraren Tobias som till vardags jobbar på CFL Söderhamn.
 • Vill se människor lyckas

  Profilbild
  Cecilia är rektor på CFL Söderhamn och ansvarar för vårdutbildning och SFI. Hon tycker att det är en glädje att se människor lyckas och att möta så många olika människor.
 • Erfarenhetsutbyte viktigt

  Profilbild
  - Viktigt att träffas, att utbyta erfarenheter och diskutera mellan ämnesansvariga och program. Det anser Christina Süstler, ämnesansvarig i historia och också lärare i svenska och kommunikation på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.

Vill du berätta hur din vardag ser ut?

Kontakta

Fler inlägg

Nyhet/blogg

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund