Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Upplevelse sätter igång hjärnan

Vi levererar upplevelsebaserat förändringsarbete både internt och externt, som behandlar bland annat värdegrund, kommunikation och arbetsmiljö. Här kan du läsa om ett exempel från CFL Nordanstig.

Bildbeskrivning

Vårdläraren Erica Backlund och rektorn Lena Åslund Lööf var mycket nöjda med dagen.

En del av arbetsmiljöarbetet

CFL Nordanstig har jobbat för att behålla och stärka den viktiga psykosociala delen av arbetsmiljön under hösten. En av de uppskattade insatserna har varit förbundets egna fortbildare, Mathias Berglund, inom upplevelse­baserat förändringsarbete.

- Arbetsmiljön är ett långsiktigt och förebyggande arbete, säger Lena Åslund Lööf, rektor för CFL Nordanstig.

Lena Åslund Lööf som både var beställare och deltagare var mycket nöjd med eftermiddagen och berömmer både kurs­ledaren Mathias och gruppens engagemang i fråge­ställningarna och övningarna.

- Vi är jättenöjda och glada att få jobba med en så otroligt duktig och seriös kursledare. Vi tar med oss nyttiga och tänkvärda saker både i arbetslivet och privat, konstaterar Lena.

All personal deltog

Hela personalstyrkan deltog i övningarna, från cafeteria­personal till pedagoger och rektorer, vilket var något som uppskattades av deltagarna och gjorde eftermiddagens workshop riktigt bra.

- För mig var det som ett uppvaknande! Vi kan bli mycket bättre på att kommunicera och bemöta varandra. Vi tar för givet att alla uppfattar saker som en själv gör det, konstaterar Erica Backlund, som till vardags arbetar som vårdlärare.

Erica uppskattade verkligen de spännande kommunikations­övningarna som fick henne och övrig personal att uppleva och tänka till ett varv extra runt temat kommunikation. Att vara mottagare med andra förutsättningar är lärorikt.

Hon får medhåll av rektor Marie Barton som framhåller vikten av att alla har olika tankesätt och att detta arbete verkligen gynnar personalens förmåga bemötande varandra och eleverna efter var och ens förutsättningar.

- Det var bra praktiska övningar som väckte både positiva och negativa känslor som jag tar med mig och vill förbättra. Det är så lätt att fastna i samma tankesätt och mönster, summerade en nöjd Marie Barton.

De tre tillfrågade deltagarna är rörande överens om att en eftermiddag med Mathias är väl investerad tid, och önskade att fortsätta.

Upplägg och teman skräddarsys efter beställarens önskemål, i detta fall med betoning på kommunikation och bemötande.


Ett urval av teman och områden vi erbjuder fortbildning inom:

Några ögonblick från instagram:

Kontakt

Kontakt

Koncept/innehåll

Mathias Berglund

Tfn 010-454 12 63

Mobil 072-454 84 60

Bokning/offert

Ulla Stålberg

Tfn 010-454 10 96

Mobil 070-244 44 78

Enhetschef

Ann-Sofie Gustafsson

Tfn 010-454 10 63

Länkar

Kontakt

Dokument

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund