Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Förbundets EU-projekt

Inför 2022 kommer flera större utvecklingssamarbeten få finansiering via Erasmus+ och här kan du läsa vilka:

Bildbeskrivning

MEDIAWARE

I januari 2022 startar ett samarbete kallat ”MEDIAWARE” om hur lärande kring sociala medier kan utvecklas, särskilt vad gäller källkritik.

Totalt beviljat bidrag: 3,8 miljoner kronor.

HUFB leder samarbetsprojektet i samarbete med bland annat skolor i Belgien, Grekland, Estland, Irland, Spanien och Italien.

Längd: 30 månader.

E-COMMERCE

I januari startar även ett samarbete kallat ”E-COMMERCE” om entreprenörskap på internet.

Totalt beviljat bidrag: 2 miljoner kronor.

HUFB leder även här samarbetet som sker med utbildare i Lettland, Bulgarien, Rumänien och Italien.

Längd: 2 år.

STRONG2GETHER

I januari startar samarbetsprojektet ”STRONG2GETHER” om hur unga kan hjälpa äldre att ta sig fram i ett alltmer digitaliserat samhälle.

Totalt bidrag: 3 miljoner kronor.

HUFB är partner och projektet leds av en utbildare i Portugal. Övriga partners är Cypern, Grekland, Polen, Nederländerna och Slovenien.

Längd: 28 månader.

 

Fler pågående samarbeten

Utöver dessa tre nya samarbeten så har vi ytterligare 13 pågående utvecklingsprojekt! På grund av pandemin sker det mesta genom digitalt samarbete, så klart lite trist men det fungerar.

Vi har fått bidrag beviljat från FN och dess UNESCO UNEVOC för att medverka i ett utvecklingsprojekt kring yrkesutbildning i globalt och hållbart perspektiv. Vi är som bekant ett nationellt centrum för UNEVOC, FNs nätverk av yrkesutbildare. Utvecklingprojektet leds av en yrkesskola i Abu Dhabi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och övriga partners i projektet är UNEVOC-centra i Ryssland, Tanzania, Pakistan, Marocko och Nya Zeeland. Nyttan för oss är att lära känna yrkesutbildare i andra länder, även utanför EU.

Nytt är att Erasmus+ finansierar praktik för våra elever inom yrkesutbildning i samtliga FNs medlemsländer. Även här blir ju pandemin just nu ett hinder men när den väl släpper sitt grepp så är vi väl rustade. Det ser vi fram mot!

Vi väntar fortsatt på besked om ett antal ansökningar, bland annat ett stort projekt om mathantering och klimatsmart tänkande, och ett annat om miljövänligt byggande i samarbete med Högskolan i Gävle, byggföretaget PREFAMENT AB, Teknikcollege med flera.

Vi väntar även besked om ett antal Erasmus+ ansökningar efter helgerna.

 

Välkomna att kontakta Klas Tallvid eller någon av kontaktpersonerna i vårt internationella nätverk, en kontakt på varje arbetsplats!

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund