Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

¡Vamos a España!

- Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.

Bricken Larsson

Studerar: Hotell- och turismprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Ett äventyr och en stor upplevelse!

Så beskriver Bricken Larsson utlandspraktiken hon och hennes klasskamrater gjorde i Sevilla, huvudstad i den fina regionen Andalusien, i Spanien.

- Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet.

Hon ser tillbaka på ett tre veckor långt äventyr under höstterminen där hon jobbat i en mindre turistinformation och verkligen fått chansen att använda sina teoretiska kunskaper, som till exempel kundbemötande. Men även förmånen att uppleva den vackra staden.

Värdskapet ordnade med kvällsaktiviteter för eleverna, där de bland annat besökte katedralen, flamencodans och en galen fotbollsmatch i La Liga.

- Bästa upplevelsen var nog fotbollsmatchen och självklart all spansk mat, summerar den glada Söderhamnstjejen.

Värdefull erfarenhet

Elevernas praktikplatser var på hostel, spa-anläggningar, små och stora hotell samt turistinformationer. Allt samordnat av en värdskola som ingår i ett EU-projekt inom Erasmus+ som Hälsinglands Utbildningsförbund deltar i.

- Drömmen är att utveckla detta uppskattade projekt och ta det vidare mot Italien, säger Annica Tengvall, lärare vid Hotell- och turismprogrammet.

- En erfarenhet för livet, säger Bricken och sveper in sig i den spanska flaggan.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Bricken Larsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund