Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

¡Vamos a España!

- Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.

Bricken Larsson

Studerar: Hotell- och turismprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Ett äventyr och en stor upplevelse!

Så beskriver Bricken Larsson utlandspraktiken hon och hennes klasskamrater gjorde i Sevilla, huvudstad i den fina regionen Andalusien, i Spanien.

- Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet.

Hon ser tillbaka på ett tre veckor långt äventyr under höstterminen där hon jobbat i en mindre turistinformation och verkligen fått chansen att använda sina teoretiska kunskaper, som till exempel kundbemötande. Men även förmånen att uppleva den vackra staden.

Värdskapet ordnade med kvällsaktiviteter för eleverna, där de bland annat besökte katedralen, flamencodans och en galen fotbollsmatch i La Liga.

- Bästa upplevelsen var nog fotbollsmatchen och självklart all spansk mat, summerar den glada Söderhamnstjejen.

Värdefull erfarenhet

Elevernas praktikplatser var på hostel, spa-anläggningar, små och stora hotell samt turistinformationer. Allt samordnat av en värdskola som ingår i ett EU-projekt inom Erasmus+ som Hälsinglands Utbildningsförbund deltar i.

- Drömmen är att utveckla detta uppskattade projekt och ta det vidare mot Italien, säger Annica Tengvall, lärare vid Hotell- och turismprogrammet.

- En erfarenhet för livet, säger Bricken och sveper in sig i den spanska flaggan.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Bricken Larsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund