Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Trivs med skolan och APL

Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Höghammargymnasiet. 

Joel Olsson

Roligt att få träffa kunder genom APL

Bakningen och kompisarna är det absolut bästa med skolan. Det tycker Joel Olsson, som läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Höghammargymnasiet i Bollnäs. En annan sak Joel gillar med plugget är APL - arbetsplatsförlagt lärande.

- Roligt att få träffa kunder, konstaterar den glada edsbykillen.

Han gör sin APL på Café Centrum och Erikshjälpen på sin hemort. Dagarna består mestadels av bakning och att laga mat, samt kassajobb.

- Sista året blir det 20 veckor APL, tillägger Joel, som trivs med upplägget att få vara på andra ställen än på skolan ibland.

Handledarna berättar vad Joel ska göra under dagarna, men det varvas med vilka önskemål han har. Bakningen ligger honom varmt om hjärtat. Hemma bakar han eget bröd eftersom det blir både billigare och mycket godare!

Lärarna på skolan är bra och har lärt honom massvis med nya kunskaper och han känner att han har utvecklats mycket inom de ”vanliga” ämnena, men mest inom favoriterna: bakning och

matlagning.

Framtidsdrömmen

Just bakning och matlagning har varit ett stort intresse länge, men han är även en stor bandyentusiast. Joel har spelat bandy i många år, men nuförtiden blir det mest att titta på när favoriterna i Edsbyns IF spelar. Skotern är ett annat intresse som Joel har och ser fram mot en snörik vinter och att kanske vara med på någon tävling.

Något annat Joel ser fram mot är ett jobb efter studenten. Han kan mycket väl tänka sig en fortsättning inom restaurang och bageri, men har även fler planer:

- Deltidsbrandman, det är min dröm!

Att kombinera ett jobb där han får använda sina bak- och matlagningskunskaper och att kunna rycka in och hjälpa räddningstjänsten när det behövs, är Joels framtidsdröm.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Höghammargymnasiet

Joel Olsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund