Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

En i estetfamiljen

17-åriga Erik känner sig som en familjemedlem på Staffangymnasiets estetiska program och sammanfattar det fint: Bra lärare, skön stämning och att hålla på med musik gör att du vinner tillbaka tappad energi!

Erik Bernhardsson

Musiken har alltid gett energi

Vissa val i livet känns självklara - ett sånt självklart val var när när Erik Bernhardsson valde Estetiska programmet vid Staffangymnasiet. Musiken har alltid funnits i Eriks liv, och varför inte fortsätta på något som ger så mycket energi? Erik kände sig skoltrött i slutet på grundskolan, men har fått tillbaka energin i och med sitt musikaliska gymnasieval.

Estetiska programmet

Den 17-åriga söderhamnaren funderade både på estetiska programmet i Hudiksvall och i Gävle, men känner att han valde och hamnade på precis rätt ställe: Staffangymnasiet i Söderhamn!

- Så nöjd här tillsammans med estetfamiljen, konstaterar Erik och berättar om den sköna stämningen som råder mellan elever och lärare oavsett årskurs på programmet.

Eftersom Eriks klass ES15 bara består av två personer läser de estetiska ämnen tillsammans ES14 och andra ämnen med ekonomiprogrammet. Bara klasskortet som känns lite tunt med andra ord.

Erik framhåller sina lärare som de bästa han haft - både i ett pedagogiskt perspektiv och som medmänniskor. Han får den hjälp han behöver för att nå målen.

- Kraven som ställs omvandlas till positiv press och utvecklar dig som person, säger Erik med ett leende och framhåller att dagar som känns tunga och jobbiga alltid förvandlas till energifyllda och roliga när han får syssla med det han brinner för - musiken.

Mycket handlar självklart om musik och sång på estetiska programmet. Huvud- och bi-instrument mixas med ensemble, kör och det roligaste av allt - spelningar och konserter! Den stundande julkonserten är en av årets absoluta höjdpunkter. Utmaningen, de roliga förberedelserna och själva genomförandet hamnar högt på den glada estetelevens lista med häftiga upplevelser.

Framtiden

Efter utbildningen siktar Erik på plugga ett tekniskt basår och därefter mot civilingenjör på högskola/universitet. Om han vill jobba med musik är han inte riktigt säker på, men en sak hymlade han inte om i alla fall:

- Det vore fantastikt att jobba som musiklärare, och varför inte här! 

Att Erik hittat rätt i sin gymnasieutbildning råder det inga tvivel om, och han uppmanar alla med musikintresse att söka estetiska programmet på Staffangymnasiet.

- Bra lärare, skön stämning och att hålla på med musik gör att du vinner tillbaka tappad energi!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Erik Bernhardsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund