Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny
Värld

Vindkraftstekniker - offshore

Hösten 2016 har du åter möjligheten att gå vår populära yrkeshögskoleutbildning vindkraftstekniker - offshore. Utbildningen ger yrkeskompetens som efterfrågas vid både byggande och installation samt drift, service och underhåll av vindkraftverk. Utbildningen har utvecklats tillsammans med branschen vilket betyder att du kommer att vara attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningen

Vindkraftstekniker — offshore är en yrkeshögskoleutbildning för dig som ser möjligheterna i den expansiva och viktiga branschen för långsiktigt miljövänlig energiproduktion.

Utbildningen ger yrkeskompetens som efterfrågas vid både byggande och installation samt drift, service och underhåll av vindkraftverk. Den ger även en unik kompetens med koppling till offshoreplacerade vindkraftsparker. Kompetensen ger även möjlighet att söka arbete i liknande yrkesroller utanför vindkraftsektorn.

Utvecklingen av utbildningen och innehållet har skett i nära samarbete med vindkraftbranschen. Det garanterar att innehållet är det rätta och att din yrkeskompetens kommer att vara eftertraktad på arbetsmarknaden.

Utbildningstid

Utbildningen på 400 yrkeshögskolepoäng pågår i 80 veckor med start 2016-08-22 och slut i juni 2018. Utbildningen består av heltidsstudier. LIA, Lärande I Arbete utgör 100 poäng, dvs 20 veckor av utbildningen. LIA är handledarledda praktiska studier som genomförs ute i arbetslivet.

Förkunskapskaper

Grundläggande behörighet enligt förordning (2009:130) om yrkeshögskolan (läs mer på Yrkeshögskolans hemsidalänk till annan webbplats).

Särskild behörighet: 
För sökande med gymnasiebetyg utfärdade före 2014; Elektronik grund, Ellära B samt 3 fas Växelström eller Matematik B och Fysik A. Samtliga med minst betyg G, eller motsvarande kunskaper.

För sökande med gymnasiebetyg utfärdade 2014 och framåt; någon av kombinationerna: Praktisk ellära, Elektromekanik och Mekatronik eller Praktisk ellära och elkraftsteknik eller Matematik 2B alt. 2C och Fysik 1A alt. 1B2 med minst betyg E, eller motsvarande kunskaper.

Observera att sökande även kan behörighetsförklaras utifrån reell kompetens, det vill säga kunskaper från annan utbildning eller arbetslivserfarenhet.

Läkarintyg för höghöjdsarbete

Sökande som avser kompletteringsläsa för att uppnå särskild behörighet ombeds ta kontakt med vägledningsenheten på CFL.

Vad ger utbildningen?

Utbildningen ger yrkeskompetens för att arbeta som installations-, drift- eller servicetekniker på land- eller havsbaserade vindkraftverk. Kompetens som även är användbar inom annan industri. I utbildningen ingår arbetsmiljö och säkerhetsutbildningar som exempelvis höghöjdsarbete och heta arbeten. Efter avslutade studier får du en Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen.

Se även Arbetsförmedlingens yrkesfilm

Studieekonomi

När du studerar på en Yrkeshögskoleutbildning kan du söka studiemedel hos CSN. Information om hur det går till kan du få hos CSN.länk till annan webbplats Kostnader för resor och logi i samband med LIA bekostas ej av skolan eller av CSN.

Ansökan

Du ansöker elektroniskt här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi behöver din ansökan senast den 20:e maj 2016.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 13 20

E-post

Utbildningsledare

Gunilla Svensson

Tfn 010-454 12 47

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Hälsinglands Utbildningsförbund

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund