Hälsinglands Utbildningsförbund

Yrkesförare Buss

En vuxengymnasial yrkesutbildning omfattande 600 gymnasiepoäng.

Bussförare

Kursbeskrivning

Utbildningen ger dig möjligheter till ett komplett yrke. Körkort för buss (D) samt YKB (Yrkeskompetensbevis) grundutbildning gör dig anställningsbar direkt efter utbildningen. Yrkesförare för persontransporter (bussförarutbildning) är ett ansvarsfullt yrke som ställer höga krav på kunskap och skicklighet hos dig som bussförare. Du måste vara stresstålig och det är viktigt att vara tydlig när du pratar/kommunicerar.

Utbildningen är på heltid och både teoretisk och praktisk. Du kör buss med trafiklärare. Själva utbildningen är kostnadsfri men antagen elev står själv för kostnader gällande kurslitteratur, förarprov, kunskapsprov, tillverkning av körkort hälsodeklaration mm. Du ska klara Trafikverkets kunskapsprov och Transportstyrelsens tester innan du är färdig yrkesförare. Testerna sker på svenska språket.

Genomförande

Utbildningen startar 17 augusti 2020 och pågår till 5 februari 2021.

Heltidsstudier, 100% studietakt, 600 gymnasiepoäng. Lektionsundervisning sker både teoretiskt och praktiskt, dagtid i Staffangymnasiets lokaler på Flygstaden i Söderhamn.

Kurser

Yrkestrafik – vux

300p

Persontrafik – vux

200p

Servicekunskap

100p


Förkunskapskrav

  • Grundskolekompetens eller motsvarande.
  • Du måste ha fyllt 24 år (senast en månad före beräknat kursslut).
  • Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har godkänt i kursen svenska som andra språk (grundläggande eller motsvarande).
  • B-körkort sedan minst två år och god körvana.

Studiestöd

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och kostnadsfri för dig som elev. Den berättigar även till studiestöd, läs mer om detta på www.csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta vägledningsenheten i din kommun för vidare information och studieplanering.

Frågor

Ev. frågor besvaras av vägledningen i din hemkommun eller av Petra M Lindström tel. 010-454 13 36.

Ansökan

Ansökan görs via webbansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  senast 15 april 2020. Bifoga betygskopior på eventuellt tidigare studier. Utbildningen genomförs förutsatt att deltagarantalet fylls.

Kontakt

Kontakt

CFL Söderhamn

S Järnvägsgatan 7
826 80 Söderhamn

Tfn 010-454 12 80

cfl@hufb.se

CFL Söderhamn
Studie- och yrkesvägledare

Anna Kleemair

Tfn 010-454 10 59

Jeanette Karlsson

Tfn 010-454 10 64

Länkar

Kontakt

Dokument

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund