Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny
Toppbild

Estetiska verksamheter

Nationella programmet Estetiska verksamheter finns på Höghammar­gymnasiet i Bollnäs. Programmet inkluderas med Torsbergs­gymnasiets estetiska program.

Utbildningen

Gillar du att sjunga, dansa, spela teater eller spela ett instrument?

Här får du medverka i produktioner som musikteatersaga, musikal och klassisk konsert. Du får även jobba med kostym, mask och scenografi till de olika produktionerna.

Inkludering med gymnasiet

Här kommer du att läsa de estetiska ämnena; teater, dans, körsång och estetisk kommunikation tillsammans med eleverna på Torbergsgymnasiets estetiska program.

Du blir inkluderad i klassen, vilket betyder nya härliga klasskompisar med samma intressen som dig - sång, dans, teater och musik!

Övriga kurser och kärnämnen läser du på Höghammar­gymnasiet tillsammans med andra elever från de nationella programmen inom gymnasiesärskolen.

Fantastiska resultat

Lärarna på Estetiska programmet har arbetat med att inkludera gymnasiesärskoleelever i de estetiska ämnena i flera år, med fantastiska resultat!

För de elever som har kommit från grundsärskolan till oss har den personliga utvecklingen varit enorm, både när det gäller självförtroende, sociala förmågor och kunskap. Även gymnasieeleverna utvecklas av inkluderingen då de lär sig tolerans inför olikhet, samarbetsförmåga och en ödmjukhet, en respekt. Klasserna där eleverna från Höghammargymnasiet och Torsbergsgymnasiet går tillsammans har blivit lugna och trygga grupper.

Prova-på!

När du söker Höghammargymnasiets estetiska program får du göra en eller flera prova-pådagar på programmet samt en intervju. Därefter bestäms om du kan antas eller inte.

Kontakt

Kontakt

Höghammar­gymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 40

Fax 0278-100 04

E-post

Estetiska programmet inkludering

Mona Elmström

Mobil 070-676 67 01

Länkar

Kontakt

Dokument

Kontakt

Ladda ner folder för Estetiska verksamheterPDF

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund