Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-08-30

Hösten 2018 är här

En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför sig.

Energi inför hösten

Det har ju onekligen varit en väldigt varm sommar. Jag är nöjd med såväl sommaren som semestern och måste erkänna att jag har längtat lite efter en något kyligare och klarare luft. Det känns i alla fall helt rätt att ha kommit igång igen med struktur och rutiner i vardagen. Hoppas ni fått vara ledig, njutit och hämtat energi!

Årstiden höst är alltid spännande, inget undantag det här året heller. Jag fram emot en intensiv höst med mycket som står på agendan.

Vi hade en bra start i Orbaden där ledningsgruppen samlades 9-10/8 med mycket konstruktivt arbete. Det följdes av uppstartsdagen 15/8 som var en riktig fullträff i år igen! Det var roligt att tillsammans med några politiker i direktionen få återse många medarbetare i förbundet och få chansen att träffa nya medarbetare. En riktig energiboost!

15 aug

Invigningen av nya lärcentra-lokalerna vid CFL Bollnäs

15 aug

Undertecknad tillsammans med politikerna Joann Ling och Bengt-Olov Renöfält på uppstartsdagen.

Invigningen av lärcentrum hade vi den 20/8 som nu gör att vuxenutbildningen knyts ihop och vi får ett samlat CFL Bollnäs. Det känns bra och ger oss mer kraft att förmedla utbildningar och skapa efterfrågade utbildningar inför framtidens utmaningar med kompetensförsörjningen i
samhället.

Andra saker jag ser fram emot den närmsta tiden är erfarenhetsutbyte med andra utbildningsförbund i Kalmar, möte i det regionala Teknikcollege och arbetsmarknadsråd, och verksamhetsbesöken där jag träffar er - studerande och personal - hjärtat i förbundet.

För att inte tala om det stundande valet som närmar sig med stora steg. Har du rätt att rösta tycker jag du ska ta tillvara på den rätten - det är ett sätt att värna demokratin vi har lyckan att få leva i. Jag tycker man ska vara rädd om och stå upp för demokratin varje dag. Vi som
lever här har fått den möjligheten och jag ser det som en skyldighet att kämpa för den. Det kommer bli mycket spännande att se resultatet av valet och vad det leder till.

På tal om politik, vi i förbundsdirektionen har haft första sammanträdet efter sommaren också. Är du intresserad av vad vi beslutar om hittar du protokoll här! (senaste är strax på plats)

Välkommen tillbaka, nu kör vi!

Mvh Mattias Åhlund, ordförande

Relaterad läsning:

 • Profilbild Oskar blev egenföretagare 2019-05-07
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Profilbild Att ständigt utvecklas 2018-10-25
  Innan novembermörkret faller in berättar direktionens ordförande, Mattias Åhlund, om hur stolt han är efter Öppet hus-kvällarna och ser fram mot vuxenutbildningens mässor. Han poängterar även och hur ...
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Hösten 2018 är här 2018-08-30
  En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför si...
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Ordförande

Mattias Åhlund (S)

Mobil 072-544 51 15

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund