Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-03-12

Högt ställda mål

Mattias Åhlund, förbundsdirektionens ordförande, berättar om en positiv sökbild till gymnasiet och vad som är på tapeten med ekonomi, lokaler, revisionen och skolinspektionens besök.

Vi syns tack vare elever och personal!

Det är så roligt att följa förbundets hemsida och sociala medierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där alla våra härliga verksamheter visas upp (se till exempel CFL Söderhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) Det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på vad som hänt och händer, men även vilka utbildningsmöjligheter som finns och vilka nya som dyker upp. Folk utifrån tycker att vi har så mycket på gång - och det har vi - kolla själv!

Det blev överlag en positiv sökbild till gymnasieskolorna, lite olika fördelat mellan programmen. Fler än vanligt har sökt våra utbildningar, det är så klart både viktigt och roligt. Bra jobbat alla ambassadörer där ute och alla som jobbat intensivt med synliggörande av våra skolor och program. Ni, både elever och personal, är fantastiska!

Sista ansökningsdag för gymnasiesärskolan är 31 mars, där hoppas vi också på positiva siffror, och att vintern börjar ge vika någon gång...

Framåt, bakåt, uppåt och neråt

Den årliga revisionen för årsredovisningen 2017 är genomförd. Det blev en relativt ”låg” måluppfyllelse för året men det ska ses ur perspektivet att det är mycket högt ställda mål. Vi har en hög ambitionsnivå och kommer fortsätta med det. Vi jobbar på!

Revisorerna har även genomfört en granskning av styrning och ledning på huvudmannanivå. Där blev det överlag bra måluppfyllelse och det är extra glädjande då vi inte har så lång historik bakom oss men ändå kommit långt i vårt arbete.

Som nämnts tidigare i samband med bland annat artiklar om bokslut för 2017 och hur det ser ut framåt, ser 2018 ut att bli ett tufft år ekonomiskt. Det handlar om såväl lokalanpassningar, programutbud och den ekonomi vi beräknas ha. Vi jobbar intensivt vidare med att anpassa oss samtidigt som det är viktigt att fortsätta att se möjligheterna. Spännande nu med utvecklingen av Torsbergsgymnasiet med flytt av bibliotek och program. För att inte tala om flytten av verksamheterna från Heden till Torsberg.

Nu jobbar vi för blivande perioden 2019-2022, med vilka förutsättningar vi ska arbeta med. Vad vill vi ha och vad behöver vi när det gäller gymnasie- och vuxenutbildningen för att kunna kompetens­försörja och höja utbildningsnivån i landskapet och regionen. Vi kan göra massor av bra saker om de ekonomiska ramarna följer behoven.

Skolinspektionen besöker just nu våra verksamheter i Bollnäs och kommer även titta på hur det
ser ut på huvudmannanivå. Jag ser fram emot såväl intervjuerna som resultatet. Oavsett om det är positiva eller negativa resultat kommer det hjälpa oss i vår utveckling framåt!

Mvh Mattias Åhlund, ordförande

Relaterad läsning:

 • Profilbild Här är det toppen! 2018-10-31
  Nadia är en engagerad tjej med målet att en dag få plugga Naturvetenskapsprogrammet. Idag läser hon på Introduktionsprogrammet och trivs som fisken i vattnet på Staffangymnasiet.
 • Profilbild Att ständigt utvecklas 2018-10-25
  Innan novembermörkret faller in berättar direktionens ordförande, Mattias Åhlund, om hur stolt han är efter Öppet hus-kvällarna och ser fram mot vuxenutbildningens mässor. Han poängterar även och hur ...
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Hösten 2018 är här 2018-08-30
  En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför si...
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Ordförande

Mattias Åhlund (S)

Mobil 072-544 51 15

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund