Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-03-19

Valet blev helt rätt

Segerstatjejen Lina gillar djur och friidrott. Kombinationen att läsa programmet för Skog, mark och djur på Höghammargymnasiet tillsammans med friidrottssatsningen genom Idrottsgymnasiet passar henne perfekt!

Lina Hedberg

Stort intresse för djur

Lina Hedberg har alltid varit intresserad av djur och har haft smådjur som barn; hamster, kaniner och marsvin. Hon gillar också att vara ute. Programmet för Skog, mark och djur är perfekt för henne. Nu är hon inne på tredje året av fyra.

- Jag är intresserad av djur. Det absolut roligast är att vara i stallet.

Skog, mark och djur har en stor del av sin undervisning i de mycket passande lokalerna hos Bollnäs ridsällskap.

Det var en kompis som tipsade Lina om programmet.

- Så jag började här, konstaterar en nöjd tjej.

Lär sig mycket och fått nya vänner

Det är roligt att lära sig nya saker, tycker Lina. Det är mycket praktiskt utearbete på utbildningen; harva, köra med traktor, överhuvudtaget vara ute och jobba och lära sig om växter, jordbruk och natur. Det gillar Lina.

Skolan har också gett Lina helt nya vänner.

- Det är roligt med nya kompisar.

Hon trivs med skolkompisarna och med lärarna på Höghammargymnasiet.

- De är snälla och trevliga!

Hittat rätt med plugg och idrott

Lina har också möjligheten att träna friidrott på hög nivå med RIG/Idrottsgymnasiet. Det uppskattar hon verkligen och hon har kammat hem många medaljer under årens lopp. 200 m är roligast. Men hon hoppar längd också.

Möjligheten att träna friidrott, ett intressant och bra program, trevliga lärare och nya kompisar – bättre kan det inte bli, tycker Lina.

- För mig blev gymnasievalet helt rätt!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Jag gillar utmaningar! 2019-11-06
  Hassan läser Naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Han känner att han får utmana sig själv och programmet passar honom perfekt inför framtiden.
 • Profilbild Anställd som lärling 2019-11-06
  Pontus studerar ardra året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han är GLA-anställd hos ett industriföretag och det fungerar utmärkt med plugg och jobb!
 • Profilbild Oskar blev egenföretagare 2019-05-07
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet

Höghammargymnasiet

Lina Hedberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund