Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-03-08

Satsar på att bli musiker

Vide läser första året på Estetiska programmet på Staffangymnasiet. Han älskar musiken och siktar på musikhögskolan efter studenten. - Det är fantastiskt att få syssla med det man älskar, säger den målmedvetne musikanten.

Vide Solum

Musikintresset avgjorde valet

Det hade kunnat bli teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet, men det blev estetiska programmet vid Staffangymnasiet i Söderhamn för Vide Solum.

Vide har bestämt sig för att satsa på musiken och på estetiska programmet vid Staffan­gymnasiet finns bra förutsättningar där ensemblespel prioriteras - det avgjorde valet för Vide.

- Här får man möjlighet till övningstider och det är bra, säger den målmedvetne musikern.

Vide spelar bastrombon och tuba. Hela hans fritid handlar om musik. Han är med i Hudik Big Band och SHOF - Södra Hälsinglands Orkesterförening – och repvickar dessutom hos Sandviken Big Band.

Göra det man älskar

Det är fantastiskt att få syssla med det man älskar, tycker Vide. Målet är jobba som proffs­musiker.

Skolan och fritiden flyter ihop. När Vide inte pluggar på estetiska på Staffangymnasiet tillbringar han det mesta av tiden på kulturskolan.

Vide gillar att spela klassisk musik.

­- Det finns så otroligt snygga klanger.

Han gillar också att spela jazz.

Siktet inställt på musikhögskolan

Vide har siktet inställt på Musikhögskolan och han vill söka direkt efter gymnasiet. Han känner att han är målinriktad.

För Vide var estetiska programmet på Staffangymnasiet absolut rätt val och han kan verkligen rekommendera andra att söka estetiska programmet.

- Det viktiga är att lyssna på vad man själv vill och inte så mycket på kompisarna. Man ska göra det man brinner för!

Det gör Vide Solum.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Här är det toppen! 2018-10-31
  Nadia är en engagerad tjej med målet att en dag få plugga Naturvetenskapsprogrammet. Idag läser hon på Introduktionsprogrammet och trivs som fisken i vattnet på Staffangymnasiet.
 • Profilbild Att ständigt utvecklas 2018-10-25
  Innan novembermörkret faller in berättar direktionens ordförande, Mattias Åhlund, om hur stolt han är efter Öppet hus-kvällarna och ser fram mot vuxenutbildningens mässor. Han poängterar även och hur ...
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Hösten 2018 är här 2018-08-30
  En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför si...
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Vide Solum

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund