Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-03-21

Här får man nya kompisar och lär sig nya saker!

Mattias Strand är 18 år och studerar på Höghammargymnasiets individuella program. Killen från Hedvigsfors, Bjuråker, tycker att miljön är viktig och håller "sopsvängen" högt!

Mattias Strand

Trivs bra med boendet i Bollnäs

Mattias studerar tredje årskursen på Höghammargymnasiets individuella program. Han kommer från Hedvigsfors i Bjuråker. Under veckorna bor Mattias på Bergsvedens elevhem, inte så långt från skolan. Det trivs han väldigt bra med.

- Man får nya kompisar och lära sig städa och laga mat, berättar Mattias.

Gillar skolan

Mattias gillar skolan och framför allt att arbeta med miljö. Varje tisdag är Mattias och hans kompisar med och svarar för sophantering. Det handlar bland annat om att sopsortera glas, papper, plast. Det är viktigt med miljö, tycker Mattias. Han gillar ”sopsvängen”.

- Det är viktigt att lära sig om miljö och att känna ansvar. Det är superviktigt!

Olika ämnen

Det händer mycket på IV för Mattias och hans kompisar. Man har bad i Arbrå simhall. Där är vattnet lite varmare, något Mattias gillar. Ofta är IV-gänget ute i naturen, där man bland annat har fotograferat en del. Mattias visar stolt upp vackra bilder på träd.

Mattias har också musik och ibland målar han.

Fredagar är en höjdardag då man har idrott. Mattias spelar innebandy. Han brukar ofta göra mål - många mål, påpekar han med ett leende.

Tränar att läsa

I skolan tränar man också en del på att läsa och skriva. Det är bra att träna, tycker Mattias.

- Det blir bättre och bättre.

Höghammargymnasiet är bra, tycker Mattias. Man får bra stöd av lärare och assistenter.

- De är skitbra!

Mattias är glad över att han valde Höghammargymnasiet och hoppas att fler hittar dit.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Jag gillar utmaningar! 2019-11-06
  Hassan läser Naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Han känner att han får utmana sig själv och programmet passar honom perfekt inför framtiden.
 • Profilbild Anställd som lärling 2019-11-06
  Pontus studerar ardra året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han är GLA-anställd hos ett industriföretag och det fungerar utmärkt med plugg och jobb!
 • Profilbild Oskar blev egenföretagare 2019-05-07
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet

Höghammargymnasiet

Mattias Strand

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund