Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-04-05

Gillar service i butik

Lärlingsutbildningen inom handel vid CFL Bollnäs har fått en nystart och där studerar 26-åriga Emilie Kårling. - Jag kände att jag ville få mer arbetslivserfarenhet.

Emilie Kårling

Studerar: Lärlingsutbildning inom handel

Plats: CFL Bollnäs

Prova en annan bana

Efter några år som undersköterska kände hon att hon ville prova en annan bana. Vänner och bekanta har flera gånger påpekat att hon skulle vara som klippt och skuren att jobba i
butik och när Emilie genom Arbetsförmedlingen fick chansen att studera lärling handel tog hon den.

- Jag kände att jag ville få mer arbetslivserfarenhet.

Gillar service

Emilie gillar service och att vara undersköterska är också att ge service, menar hon.

Hon har ett stort intresse för kläder, inredning och skönhet och är glad att hon nu fått praktikplats på Åhléns där hon får möjligheten att praktisera på olika avdelningar med just de inriktningarna.

Fyra dagar i veckan praktiserar Emilie och den femte dagen ägnas åt studier på skolan.

Bra erfarenheter

Emilie lovordar den undervisning som bedrivs på lärling handel. Lärarna har förberett de väl inför praktiken.

- Det är så roligt. De är pedagogiska, glada och positiva och har själva erfarenhet av arbete inom handel. De lyfter alla i gruppen!

Nu som gäller

Lärling handel startade i mars och avslutas i juni. Då ska Emilie och hennes kompisar ha fått en inblick i att arbeta i butik.

Det är nuet som gäller för Emilie idag. Praktiken på Åhléns gläds hon åt. Vad som ska hända efter utbildningen har hon inte funderat så mycket på ännu. Det är klart att det skulle vara roligt att arbeta i butik i framtiden, tycker Emilie. Men det kommer sedan.

- Nu hoppas jag bara få skaffa mig erfarenhet och lära mig så mycket som möjligt.

Och hon tycker att allt är så kul!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Oskar blev egenföretagare 2019-05-07
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...
 • Profilbild Först lära mig svenska 2018-06-13
  Varje dag försöker 26-åriga Alina Stepan läsa och lära sig svenska. Alina kommer ifrån Rumänien och har studerat svenska på CFL Söderhamn några månader.
 • Profilbild Bekräftar vår kunskap 2018-05-31
  - Nu får vi bekräftelse på vår kunskap och tillsammans delar vi upplevelser och erfarenheter, säger Elin Larsson, en av eleverna i FlexLärling inom vård- och omsorg. Det är en bra beskrivning av utbil...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Bollnäs

Emilie Kårling

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund