Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2017-12-19

Byggprogrammet känns helt rätt!

På högstadiet var bild och träslöjd hennes favoritämnen. Julia var helt övertygad om att hon skulle välja ett praktiskt program på gymnasiet. - Det är roligt att bygga grejer, säger den glada 16-åringen på Torsbergsgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram.

Julia Jonsson

Bra klass

Hittills har Julia hunnit med att mura, gjuta i former, målat bland annat.

I klassen finns 16 elever och tre av dem är tjejer.

- Jag tycker om min klass, säger Julia.

Lärarna är också bra och hjälpsamma.

Gillar praktiska ämnen och vill jobba med händerna

Julia visste tidigt att det var ett praktiskt program hon skulle studera. Hon tycker om att arbeta med händerna. Hennes pappa är elektriker.

- Han gör allt!

Byggprogrammet känns helt rätt. Julia gillar särskilt torsdagar och fredagar. Då är det undervisning i praktiska ämnen. Det känns lite extra att ta på sig snickarkläderna.

- Jag är lagd åt det praktiska, tillägger Julia.

Absolut rätt

Hittills har studierna på Torsbergsgymnasiet och byggprogrammet motsvarat alla förväntningar.

- Det här är absolut rätt för mig.

Första året läser alla elever tillsammans. Därefter finns möjligheter att välja olika inriktningar. Julia har inte riktigt bestämt sig för vad det blir; målare eller snickare lutar det åt.

Jobba direkt

Julia trivs bra med Bygg- och anläggningsprogrammet på Torsbergsgymnasiet, men framåt då? Efter gymnasiestudierna vill Julia jobb direkt, kanske starta eget någon gång i framtiden.

Drömmen är att arbeta i USA. Hon gillar det landet. Tre gånger har hon varit där. Där finns det mesta och väldigt mycket att se och göra, tycker Julia.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Oskar blev egenföretagare 2019-05-07
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...
 • Profilbild Först lära mig svenska 2018-06-13
  Varje dag försöker 26-åriga Alina Stepan läsa och lära sig svenska. Alina kommer ifrån Rumänien och har studerat svenska på CFL Söderhamn några månader.
 • Profilbild Bekräftar vår kunskap 2018-05-31
  - Nu får vi bekräftelse på vår kunskap och tillsammans delar vi upplevelser och erfarenheter, säger Elin Larsson, en av eleverna i FlexLärling inom vård- och omsorg. Det är en bra beskrivning av utbil...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Julia Jonsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund